Järjestyssäännöt

1. Rakenteiden vahingoittaminen

Asunnon sekä taloyhtiön rakenteiden tai istutusten vahingoittamisesta, ikkunoiden tai pintamateriaalin rikkomisesta ja raapimisesta, ym. vastaavasta, peritään vahingon tehneeltä tai vastuuvelvolliselta täysi korvaus aiheutetusta vahingosta. Tämä ei kuitenkaan koske tavallisen elämisen aiheuttamaa pintamateriaalien kulumista.

2. Parvekeovet ja ikkunat

Merenpuoleiset ikkunat ja parvekeovet on aina suljettava täysin, ja on huolehdittava, etteivät mereltä tulevat roiskeet tai sade pääse kostuttamaan asunnon rakenteita ja materiaaleja. Mikäli ikkunoita tai parvekeovia pidetään auki – hyvällä säällä – on kahva käännettävä alaspäin siten, että ikkunan asento lukittuu. Näin tuuli ei pääse rikkomaan lasia. Myös parvekelasit pitää kiinnittää siihen tarkoitukseen määriteltyyn remmiin, mikäli pidetään auki. Huolellisuudella vältytään turhilta ja isoilta korjauskustannuksilta. Vuokralainen on korvausvelvollinen laiminlyönnistä johtuvasta ym. aineellisen vahingon tuottamisesta korjauskustannusten mukaisesti.

3. Ilmanvaihto

Ilmanvaihto on suljettava, mikäli parvekeovia tai/ja ikkunoita pidetään auki vuoden lämpimään aikaan.

4. Tupakointi

Tupakointi on kielletty talojen yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa. Tupakointikielto asunnoissa on kirjattu vuokrasopimukseen ja/tai varausvahvistukseen. Asumisviihtyvyyden turvaamiseksi tupakointia ei suositella parvekkeilla. Vuokralainen on korvausvelvollinen tupakansavun huoneistolle aiheuttamista vahingoista sekä hajuhaitan poistamisesta.

5. Yörauha

Asukkaiden yörauhaa häiritsevää toimintaa ei sallita asunnoissa klo 22:00 – 09:00 välisenä aikana. Myös päiväsaikaan voimakkaan ja häiritsevän metelin aiheuttaminen on kielletty. Häiritsevästä käyttäytymisestä johtuvasta vartijan tai muun viranomaisen kutsumisesta paikalle veloitetaan täysi korvaus.

6. Pysäköinti

Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niille tarkoitetuilla ja merkityillä paikoilla. Moottori-ajoneuvojen pysäköinti portaiden ja sisäänkäyntien edustoilla sekä pelastusteillä on ilman pakottavaa syytä kielletty lukuun ottamatta lyhytaikaista pysäköintiä esim. tavaroiden lastaamista tai purkamista varten. Tällöinkin ajoneuvo on viipymättä siirrettävä pois. Tarpeeton ajo pihakäytävillä sekä joutokäynti on kielletty. Autojen pesu tontilla on kielletty. Sähkölämmitystolppiin / sähköauton latauspisteisiin ei saa jättää roikkumaan johtoja, ja sähkötolppien rasioiden kannet on pidettävä lukittuina.

7. Asunnon siisteys

Asunnon yleissiisteys on ylläpidettävä koko vuokrauksen ajan. Asukasta velvoitetaan hoitamaan seuraavat asiat ennen vuokrauksen päättymistä

  • Kaikki käytetyt astiastot on siivottu pois pöydiltä sekä työtasoilta, asetettu takaisin omille paikoilleen vaihtoehtoisesti tiskikoneeseen, siten että tiskaus on suoritettu.
  • Pullot ja roskat viety taloyhtiön jätteidenkäsittelypisteeseen. Suosittelemme jätteiden lajittelua.
  • Kaikki kylpytakit ja pyyhkeet palautettu omille paikoilleen.
  • Kotieläimien pitämisestä asunnoista on sovittava erikseen.

Rikotusta astiastosta veloitetaan täysi korvaus. Asuntoon jätetystä roskasta ja pulloista veloitetaan erillinen siivousveloitus.

Kaikkien yllä mainittujen korvausten lisäksi pidätämme oikeuden myöhemmin määriteltävään palvelumaksuun. Palvelumaksun määrä vaihtelee 90,00 € ja 280,00 € välillä, ja tämä määräytyy oheispalvelun operatiivisen työmäärän mukaan.

Scroll to Top